獎學金及資助計劃

2019/20學年共有近550名副學士及自資學士學位同學獲學院及香港特區政府頒發獎學金,總額超過港幣650萬元

獎學金及資助計劃

為表揚國際學院副學士畢業生的傑出表現,成功升讀浸大自資學士學位課程及符合指定要求,可獲頒入學獎學金。
Award for Academic Excellence in the Liberal and Cultural Studies Programme
Liberal and Cultural Studies Academic Awards
Admission Scholarship of BCom (Hons) in Human Resources Management
Admission Scholarship for BCom (Hons) in Marketing
Best Progress Award for Marketing Programme (BCom)
Presentation Award for Marketing Programme (BCom)
Academic Excellence in the Creative Writing Programme Scholarship
Outstanding Creative Writing Programme Graduate Scholarship
Final Year Project Award – Young Writer Awards
Dr. Ng Ho Script Writing Scholarship
Academic Excellence in the Integrated Communication Management Programme Scholarship
Outstanding Integrated Communication Management Programme Graduate Scholarship
Academic Excellence in the Media and Social Communication Programme Scholarship
Outstanding Media and Social Communication Programme Student Scholarship
Lo Kwok Yin and Pat Man Wah Scholarship for Outstanding Academic Performance
Scholarships for Academic Excellence in Psychology
Elite Athletes Charitable Trust Scholarships
Scholarship for Sport and Recreation Leadership Programme
此計劃由香港特區政府成立,頒予全日制副學士及學士學生,包括:
  • 卓越表現獎學金
  • 最佳進步獎
  • 才藝發展獎學金
  • 外展體驗獎
  • 展毅獎學金
  • 專上學生境外交流資助計劃 (SSE)
  • 專上學生「一帶一路」地區交流資助計劃(經入息及資產審查)(Means-tested SSEBR)
  • 專上學生內地體驗計劃(免入息及資產審查)(Non-means-tested MES)
  • 專上學生「一帶一路」地區交流資助計劃(免入息及資產審查)(Non-means-tested SSEBR)

教育局所提供的專上學生境外交流資助計劃,以資助本地專上學生參加境外體驗及交流活動。
如有經濟需要,同學可申請香港政府的「專上學生資助計劃」及「專上學生免入息審查貸款計劃」。
香港政府的持續進修基金(CEF)為有志進修的同學提供持續教育和培訓資助。國際學院的部分科目已列入持續進修基金可獲發還款項的課程名單內。符合資格的申請人於成功修畢有關課程後,可申領合共最多20,000港元的資助。首10,000港元資助的學員共付比率(即學員本身需負擔的費用的百分比)為課程費用的20%,而次10,000港元資助的學員共付比率則為課程費用的40%。
「國際學院給予我實現夢想的機會。」
賴文顯 ’16
  • 國際學院卓越表現入學獎學金
  • 2016年香港浸會大學理學副學士(食物安全及環境健康)畢業
「國際學院助我邁步向前,延續升學之路。」
李浩敏 ’17
  • 國際學院傑出實習獎
  • 2017年香港浸會大學理學副學士(營養與食物管理)畢業
「講師的啟發是我學習的最大動力。這些寶貴的經驗支持我努力向前,精益求精。」
王素怡 ’17
  • 源生坊獎學金(最佳進步獎)
  • 2017年香港浸會大學文學副學士(專業中文)畢業

鳴謝

香港浸會大學向一直慷慨支持和襄助各項獎學金的捐贈人士表示深切謝意。捐助人士的支持與鼓勵,讓受惠學生可努力學習、發展才能。

  • 巢國明先生
  • 蔡國贊博士
  • 吳德龍先生
  • 楊浩明先生
  • 余秋良教授
  • 中國留學生聯盟慈善基金會有限公司
  • 郭鍾寶芬慈善基金
  • 以便以謝基金有限公司
  • 雅趣聚緣藝術基金會
  • 國際專業管理學會有限公司
  • 真理基石浸信會